Partija „Tukuma pilsētai un novadam” apspriež nākotnes uzdevumus

2017. gada 17. oktobrī

16. oktobrī partijas „Tukuma pilsētai un novadam” (TPN) biedri tika aicināti uz kopsapulci, kurā uzklausīt atskaiti par padarīto un ievēlēt jaunu valdes priekšsēdētāju un valdi. Kvoruma trūkuma dēļ šī sapulce nebija lemttiesīga; tika nolemts sasaukt atkārtotu kopsapulci 13. novembrī 18.00. Šoreiz atnākušie tomēr vēlējās dzirdēt, kā partijai veicies iepriekšējā periodā un kādi ir nākotnes uzdevumi.

Kā pastāstīja TPN valdes priekšsēdētājs Juris Šulcs, partijas aktīvākais kodols ir apmēram 40 cilvēki, ikmēneša valdes sēdēs regulāri piedalās vismaz 20 biedri un atbalstītāji. „Mēs novadā joprojām esam lielākais politiskais spēks. Citiem nodaļās ir pa 20 cilvēkiem, bet mums tik daudz nāk uz valdes sēdēm, partijā ir krietni vairāk cilvēku,” secināja J. Šulcs.

TPN valdes priekšsēdētāja vietnieks, Tukuma novada Domes priekšsēdētājs Ēriks Lukmans norādīja, ka 2017. gada pašvaldību vēlēšanās partija ar nelieliem līdzekļiem ir guvusi visnotaļ labus rezultātus – sešas vietas Domē. Salīdzinot ar iepriekšējo periodu, tas ir uz pusi mazāk, bet jāņem vērā, ka lielu lomu spēlēja saraksta līdera maiņa, kā arī priekšvēlēšanu laikā dažādu spēku izvērstā negatīvā kampaņa „nost ar vecajiem”. Un tomēr – divi gadi vēl iepriekšējā sasaukumā ļāva pierādīt, ka partijai ir komanda, kas turpina darbu arī pēc J. Šulca ievēlēšanas Saeimā.

Patlaban TPN deputātiem ir jāstrādā ciešā sadarbībā ar citām partijām, principiālās lietās ir jāprot panākt vienošanos. Visi 17 deputāti ir piekrituši iekļaut kopīgā programmā pa pieciem katras partijas priekšlikumiem, kas šajā sasaukumā tiks izpildīti. „Ja ievērosim pašreizējos principus, tad nostrādāsim visu periodu līdz galam un savus solījumus izpildīsim. Tie ir reāli, balstīti uz mūsu plānošanas dokumentiem,” sacīja Ē. Lukmans.

J. Šulcs norādīja, ka būtu pareizi, ja novada Domes priekšsēdētājs būtu arī partijas priekšsēdētājs, tādēļ oficiāli virzīja Ērika Lukmana kandidatūru amatam. „Pašvaldību vēlēšanas parādīja, ka līderis ir izvirzīts pareizi, jo Ēriks saņēma visvairāk balsu,” piemetināja J. Šulcs. Partijas vadītāja vēlēšanas notiks nākamajā kopsapulcē.

Pateicies par izrādīto uzticību, Ē. Lukmans paziņoja, ka viņam partijas darbā būs trīs prioritātes: jaunu aktīvu cilvēku piesaistīšana, produktīva komunikācija ar sabiedrību un pēctecība (evolucionāra attīstība un sadarbība). Viņš arī piebilda, ka jaunajā valdē aicinātu visus iepriekšējos valdes locekļus, bet mūžībā aizgājušā Aināra Vahteļa vietā ierosināja ievēlēt partijas biedru kopš 2004. gada un pašreizējās Domes deputātu Sergeju Kovaļovu.

Partijas biedri apsprieda arī 2018. gadā gaidāmās Saeimas vēlēšanas. Kā atgādināja J. Šulcs, TPN ir līgums ar partiju "Vienotība" uz 12. Saeimas laiku (2014–2018), tātad valdei būs jādomā, kā rīkoties nākamajā periodā, piemēram, vai slēgt līgumu ar kādu nacionālā līmeņa partiju un deleģēt kādu TPN biedru uz parlamenta vēlēšanām.